Renumele Bucovinei in tara si in afare ei este dat in primul rand de obiectivele turistice religioase, mai exact de cele 5 manastiri cu biserici pictate pe peretii exteriori (Voronet, Moldovita, Sucevita, Humor, Arbore) si de manastirea Putna, unde se afla mormantul legendarului domnitor moldovean Stefan cel Mare. Agroturismul in aceasta zona se delimiteaza in jurul celor 3 orase mai importante turistic (Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Gura Humorului) si in jurul manastirilor.

Cu toate acestea un impact asupra dezvoltarii agroturismului din aceasta zona este dat de cadrul natural divesificat si imbietor, turisti putand merge in drumetii in masivele montane din zona (Calimani, Rarau si Suhard) si practica schiul pe partile special amenajate din imprejurimi. Apele minerale de aici si calitatile lor curative atrag an de an persoane cu diverse afectiuni, renumita in acest sens fiind statiunea Vatra Dornei, una dintre cele mai renumite statiuni de tratament din intreaga tara.

Pe langa toate acestea cea ce mai ramane in amintirea fiecarui turist ce primeste gazduire la pensiunile din zona sunt ospitalitatea oamenilor, casele decorate rustic si intr-un mod intalnit numai aici precum si delicioasele preparate culinare traditionale bucovinene. Important in acest sens de retinut este ca mancarea preparata in pensiunile din Bucovina este 100% naturala, fara compusi chimici si conservanti, fiind preparata mai ales din produse obtinute din propriile gospodarii ale oamenilor.