Rezervatia de Zimbri

Un tinut legendar si incarcat de istorie, Zona Neamtului propune oricarui turist o sumedenie de itinerarii, fiecare foarte atractiv in felul sau datorita vastelor posibilitati de petrecere a timpului liber si a nenumaratelor obiective turistice. Dintr-un tur prin tinuturile Neamtului nu trebuie sa lipseasca vizitare celebrelor manastiri Agapia, Varatec, Neamt, Secu, Sihastria, Sihla, Bistrita, Bisericani, Pangarati, Petru-Voda, Durau s.a., care alaturi de cele din Bucovina fac din Nordul Moldovei principala zona din tara din punct de vedere al asezamintelor monahale.

Amatorii de escapade montane au la dispozitie un vast teritoriu dominat de munti, asupra carora troneaza legendarul masiv Ceahlau, un munte impresionant, considerat de unii drept muntele sfant al dacilor. Acest masiv este principala atractie montana a Carpatilor Orientali si totodata un loc incarcat de istorie in care fiecare piatra isi are legenda ei.

La poalele Ceahlaului se intinde „marea dintre munti" - Lacul Bicaz, unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din tara, un adevarat paradis al celor pasionati de sporturi nautice si de pescuit. Nu departe turisti pot vizita cel mai impresionant defileu din tara, Cheile Bicazului, un adevarat paradis calcaros cu nenumarate oportunitati de practicare a alpinismului, speologiei si canioningului.

Capitala judetului Neamt, Piatra Neamt, supranumita „perla Moldovei" este un oras care poate satisface cerintele oricarui turist, iar ceva mai la nord, orasul Targu Neamt ofera calatorilor posibilitatea de a vizita cateva obiective importante cum ar fi Cetatea Neamtului, Casa Memoriala „Ion Creanga", Casa Memoriala „Mihail Sadoveanu" si Rezervatia de Zimbri „Dragos Voda". Pe langa acestea, o calatorie prin aceste locuri poate veni oricand pentru orice turist pretentios cu alte si alte provocari precum si cu dorinta de a mai reveni o data.