Baile Homorod

Asezare: Statiunea Baile Homorod este situata in partea de sud-vest a judetului Harghita, pe valea Homorodului Mare, la altitudinea de 680 m. In statiune se poate ajunge pe DN 13 A (Miercurea Ciuc - Odorheiul Secuiesc).

In statiunea Baile Homorod se gasesc 6 izvoare de apa minerala: "Lobogo", "Maria", "Homorod", "Clotilda", "Ilona", "Csorgo".

Recomandari terapeutice: apele minerale prezente aici sunt in special carbogazoase, cloro-sodice, feruginoase si sunt recomandate in urmatoarele afectiuni:
afectiuni ale aparatului cardiovascular;
afectiuni ale tubului digestiv;
hipertensiune arteriala;
Contraindicatii: Apele minerale din statiune sunt contraindicate in cazuri de ulcer sau hiperaciditate.
In statiune nu exista baza de tratament pe baza de cura de apa minerala.

Atractii turistice: ruinele Foldvar; muntii Harghitei; pestera Meresti; Cheile Varghisului; statiunea de iarna Harghita Bai; statiunea de iarna Harghita-Madaras; Poiana Narciselor; Baile Selters; statiunea Jigodin-Bai; statiunea Baile Tusnad; lacul Sfanta Ana;

Activitati: excursii pe trasee marcate in munti Harghitei; vizitarea pesterii Meresti si a celorlalte pesteri din Cheile Varghisului; schi pe partia din statiune; tramente si cure pe baza de ape minerale; calorie; plimbari cu sania trasa de cai;

Partii de schi:
Lobogo: dificultate medie, 400 m lungime, teleschi, tunuri de zapada;