Bran

Branul este in momentul de fata una din cele mai importante localitati din punct de vedere turistic din zona centrala a Romaniei. Asta se datoreaza in primul rand frumusetii locurilor si dezvoltarii agroturismului dupa decembrie 1989 dar mai ales datorita prezentei celebrului Castel Bran.

Asezare: Branul se afla in depresiunea Bran-Rucar, in partea de nord a acesteia, pe un vechi drum ce facea legatura intre Tara Romaneasca si Transilvania. Fata de principalele localitati din jur este situat la urmatoarele distante: Bucuresti (180 km), Brasov (25 km), Pitesti (102 km), Campulung (49 km), Dambovicioara (28 km), Fundata (11 km), Sinaia (60 km), Poiana Brasov (28 km).

Atractii: In Bran se pot inchiria trasuri trase de cai, iarna sanii trase de cai. Se pot organiza excursii la vechile cetati din Tara Barsei (Codlea, Rasnov, Prejmer, Harman). Din Bran exista trasee turistice marcate ce urca in aproximativ 6 - 8 ore pe platoul Bucegilor, la varful Omu. Deasemeni in partea de vest a Branului se afla Masivul Piatra Craiului, impresionant din punct de vedere al constitutiei sale geomorfologice si care are deasemeni trasee, putin mai dificile decat cele din Bucegi. Se mai pot vizita Pestera Dambovicioara, din localitatea cu acelasi nume precum si Pestera Ialomitei, din Muntii Bucegi.

Schi:
PARTIA BRAN 1: dificultate scazuta, 700 m lungime, teleschi;
PARTIA BRAN 2: dificultate medie, 700 m lungime, teleschi, instalatie de nocturna;
Intreaga zona Bran - Moeciu - Fundata - Rucar reprezinta o zona etnografica bine individualizata. Oferta de locuri de cazare din localitate este destul de bine reprezentata, in special la pensiunile agroturistice din zona. Aici se pot gusta excelentele preparate culinare traditionale cum ar fi bulzul ciobanesc, fripturi de vanat la protap, ciorbe, sarmalute s.a. Toate acestea fac din Bran, unul din cele mai dezvoltate sate turistice din Romania.

vezi pensiuni Bran