Bucin

Zona turistica Bucin este situata intr-o zona deosebit de pitoreasca, in punctual de maxima altitudine al traseului Gheorghieni - Praid.  Pantele domoale unde au fost amenajate partii de schi precum si poienile intinse unde se pot face plimbari cu snowmobilul au facut din aceasta zona una din cele mai cautate destinatii pentru practicarea sporturilor de iarna din zona judetelor Harghita si Mures.

Accesul in zona se face pe drumul national Gheorgheni - Joseni - Praid - Sovata. Ministatiunea Bucin este situate la jumatartea distantei dintre Gheorgheni si Praid. Conditiile sunt favorabile pentru cei care vor sa schieze, deoarece de la inceputul lunii noiembrie pana la sfarsitul lunii aprilie muntii sunt acoperite de zapada.

Partii de schi:

Bucin:  400 m lungime, teleschi, grad de dificultate usor;

Havas:  1149 m lungime, 1360 m altitudine maxima, 1200 m altitudine minima, teleschi, grad de dificultate usor;

Bogdan: 750 m lungime, teleschi, dificultate medie; Aceasta partie este situate la aproximativ 2 km de Bucin, in apropierea cabanei Bogdan - http://www.cabana-bogdan.ro/;

In Bucin se poate gasi cazare la cele cateva pensiuni din zona. Alte obiective din zona ar fi: salina Praid, statiunea Sovata.