Cheile Nerei

Nera izvoraste din Muntii Semenic si are in drumul sau spre Dunare un parcurs de toata frumusetea constituind una dintre cele mai lungi si spectaculoase chei din tara. Localitatea de unde se intra in Cheile Nerei este satul Sopot, traseul luind-o mai departe in aval. Drumul care se desfasoara de-a lungul cheilor este marcat cu punct rosu. Poteca inainteaza mai intai printr-o vale mai larga imprejmuita de dealuri, valea treptat ingustandu-se, dealurile domoale lasand treptat locul peretilor albi de calcar. Drumul propriu-zis prin Chei incepe de la Lacul Dracului - cea mai importanta depresiune carstica din tara, si continua uneori prin apa, traversand Nera, prin tuneluri, sau pe stanca unde exista cabluri de otel instalate in pasajele mai dificile. Drumul ajunge apoi la cantonul Damian, unde este loc de campare si continua pana la Sasca Montana unde se si sfarseste Rezervatia Naturala Cheile Nerei. Cheile insa continua prin Muntii Locvei, iar Nera se varsa in Dunare la Bazias.

Alte atractii ale zonei: Valea Beusnitei unde se gasesc cascadele cu acelasi nume, Manastirea Nera, Muntii Aninei, Muntii Semenicului, Cheile Carasului, pesterile din munti Aninei;

Atentie: In zona se gasesc un numar foarte mare de vipere cu corn, de aceea se recomanda mare atentie in strabaterea zonei pentru a nu calca sau a pune mana pe ele. Se recomanda ca fiecare grup de turisti sa aiba asupra sa o doza de ser antiviperin deoarece Cheile Nerei reprezinta o zona destul de izolata.