Cheile Tasnei

Cheile Tasnei se afla situate in versantul drept al Vaii Cernei, la 12 km amonte de statiunea Baile Herculane. De la capatul lacului de acumulare "Sapte Izvoare" se mai merge in jur de un km pana la km 14 unde se afla un stalp indicator ce arata intrarea in Cheile Tasnei. Traseu este marcat cu cruce albastra, timp de parcurs 2 ore.

Cheile Tasnei reprezinta unul dintre cele mai frumoase defilee sapate in calcar din tara, impresionante fiind mai ales datorita salbaticiei locurilor si a spectaculozitatii formatiunilor stancoase prezente aici: abrupturi spectaculoase, colti de stanca, ace, jgheaburi, mase de grohotis, rauri de pietre. Pe parcursul drumului prin chei canionul se largeste si se ingusteaza, dand in unele locuri nastere la cascade. Datorita biodiversitatii acestor chei se recomanda parcurgerea acestora turistilor, speologilor, alpinistilor, botanistilor, faunistilor.

Alte atractii: Parcul National Valea Cernei; Statiunea Baile Herculane; Lacul de Acumulare Sapte Izvoare; Cheile Corcoaia; Cheile Prisacinei; Muntii Mehedinti; Muntii Cernei;