Padurea Baciu

 

Padurea Baciu are o rezonanta aparte printre curiozitatile naturale din Romania datorita unui mare numar de fenomene paranormal care se pare ca s-au petrecut de-a lungul timpului si ica se mai petrec.

Padure Baciu a devenit celebra in anul 1968, dupa fotografierea unui OZN de catre Emil Barnea si dupa publicarea cercetarilor intreprinse aici de biologul Alexandru Sift. Un alt cercetator, clujeanul Adrian Patrut a facut investigatii in zona si a scris o carte in 1995 - "Fenomenele de la Padurea Baciu - Hoia".

Foarte multe lucruri cunosc despre fenomenele paranormale locuitorii comunei Baciu, care, din pacate, nu prea se incumeta sa exploreze adincimile padurii. Si asta din cauza aparitiei, din senin, a unor cazuri de arsuri, dureri de cap, anxietate si stari de voma. Dupa indelungate cercetari specialistii au mai constatat ca exista puncte cu anomalii maxime, in care apar pe sol urme suspecte sau in care vegetatia este afectata de deshidratare, inregistrindu-se si cazuri de arsuri sau necrozari.

In padurea Baciu exista o zona magnetica pe o latime de 300 de metri, unde nu cresc muschi care sa arate nordul si in care nu cresc ciuperci. Lemnele sint contorsionate, lemnul e de esenta atit de tare, incit nu poate fi taiat cu securea. In zona respectiva se intimpla sa ploua torential, dar in afara ei nu cade nici un strop de ploaie. Unul dintre cele mai interesante fenomene paranormale intilnite in Padurea Baciu il reprezinta, de departe, aparitia in unele fotografii a unor asa-zisi "ingeri pazitori". Aceste entitati invizibile cu ochiul liber pot fi insa surprinse de aparatul de fotografiat si au forma unor siluete umane. Adrian Patrut este cel care le-a botezat "structuri bioplasmatice".