Pestera Munticelu

pestera munticelu

Pestera Munticelu se afla situata pe suprafata Muntilor Hasmas, la intrarea dinspre Bicaz in Cheile Bicazului, in localitatea Bicaz Chei, la cca 300 m diferenta de nivel fata de sosea. Accesul catre pestera se face din dreptul km 34, mai intai cu ajutorul unor scari de beton, apoi pe un drum ce duce printre fanaturile ingradite ale oamenilor. Dupa aproximativ 200 m de la ultimul nivel al scarilor, dupa ce se depaseste si ultima ingradire se urmeaza drumul spre stanga pe o poteca destul de slab conturata ce duce intr-un timp foarte scurt la pestera.  Pestera  are la intrare un mic tunel cu ferestre sapate in stanca, apoi intalnindu-se o usa metalica care inchide intrarea.

Pestera este compusa din doua sali, una mai mica si una mai mare, si impresioneaza prin bogatia de fenomene specifice de pestera: stalagmite, stalagtite.

Vizitarea pesterii se poate face in mai putin de 30 min. Pestera nu este luminata iar parcurgerea ei nu necesita echipament de speologie si pregatire, ci doar aparate de iluminat. De mentionat este ca multe din formatiunile specifice de pestera au fost distruse de "turisti".

Acest tip de text nu este suportat :