Semenic

Asezare: Statiunea Semenic se afla situata in judetul Caras-Severin, in Muntii Semenic, munti apartinand ramurii vestice a Carpatilor Meridionali care sunt inconjurati de paduri batrane de fag, mesteacan alb sau brad, si din care izvorasc cateva rauri: Barzava, Nera, Timis. Din acest masiv se detaseaza trei varfuri: Semenic(1446 m), Piatra Goznei(1447 m) si Piatra Nedeii(1437 m). Accesul se face pe DJ 582 Resita - Valiug - Pasul Prislop - Semenic (40 km). Din Valiug mai exista varianta cu telescaunul.  

Atractii turistice: Muntii Semenic; lacul de acumulare Valiug; lacul de acumulare Trei Ape; statiunea Crivaia; statiunea Trei Ape; Muntii Aninei; Cheile Carasului; Pestera Comarnic; schitul Sfantul Ilie;

Activitati in zona Semenic: excursii montane; schi si snowboarding pe partiile din statiune; mountain-biking; sarituri cu parapanta; pescuit si sporturi nautice pe lacurile de acumulare din zona; vizitarea pesterilor din Cheile Carasului.

Sporturi de iarna:
Statiunea Semenic este recomandata in special pentru sporturi de iarna, datorita faptului ca iernile au zapezi abundente si persistente (60 - 80 cm grosimea medie a stratului de zapada) iar zapada persistand pana primavara.

Partii de schi:
Partia debutantilor: dificultate mica, 350 m lungime, 42 m diferenta de nivel, treleschi;
Goznuta: dificultate medie, 500 m lungime, 110 m diferenta de nivel, teleschi;
Slalom urias: dificultate mare, 1200 m lungime, 220 m diferenta de nivel;
Slalom: dificultate mare, 520 m lungime, 180 m diferenta de nivel;