Despre noi | Contact | Inscrie gratuita pensiune / hotel
Experience Romania
Athosul romanesc - manastirea Frasinei

Vizitarea manastirii Frasinei este permisa numai barbatilor, aceasta manastire fiind supranumita si „Athosul romanesc". Asezamantul monahal Frasinei este situat in judetul Valcea si este ctitoria Sfantului Calinic de la Cernica. La aproximativ 2 km de manastire ctitorul a asezat o piatra, pe care a fost gravat cu litere chirilice un blestem. Se pare ca acest lacas de cult este foarte apreciat peste hotare.

detalii...

Picturi rupestre descoperite in pestera Coliboaia

Pestera Coliboaia se afla situata in Valea Sighistelului, la o altitudine de 560 m si cu 120 m in amonte de Pestera Magura. Recent aici au fost descoperite cateva interesante picturi rupestre, ce reprezita diverse animale care se pare ca au trait acum aproximativ 35.000 ani. Aceasta descoperire face din pestera Coliboaia una din cele mai interesante pesteri, din punct de vedere stiintific, din Europa.

detalii...

Vestigii uitate - Cetatea Colt sau Castelul din Carpati

Cetatea Colt este situata in zona Raului Mare, pe raza comunei Suseni din judetul Hunedoara, si a fost ctitorita de cneazul Candea la inceputul secolului XIV. Ruinele ei se mai pot observa si astazi desi trecerea timpului a degradat cetatea. Ea este cunoscuta mai ales datorita faptului ca l-a influentat pe celebrul scriitor Jules Verne cand a scris celebrul sau roman „Castelul din Carpati".

detalii...

Ultimile pensiuni adaugate