Manastirea Moldovita

Manastirea Moldovita a fost construita in anul 1532 si a fost pictata in anul 1537. Ca dimensiuni ea este mai mare decat manastirile Voronet si Humor si se afla asezata intr-o zona inconjurata de paduri, in apropierea Masivului Rarau. La aceasta manastire se poate ajunge pe DN 17A (Campulung Moldovenesc - Radauti).

Pe pereti din jurul intrarii in biserica sunt pictate scene precum "Judecata de apoi", mai putin dramatica decat cea de la Voronet, "Arborele genealogic". Una din cele mai valoroase scene de la Moldovita este "Asediul Constantinopolelui", o pictura monumentala. S-ar parea ca picturi reprezentand acest moment din istoria Imperiului Bizantin s-au realizat numai in Moldova. Artistul moldovean a redat o vedere de ansamblu asupra Constantinopolelui, ca un oras cu numeroase turnuri, surprinzand deasemenea si agitatie din oras datorata asediului.

Pictura este cea originala pictata in secolul 16. Deasemeni culoarea pedominanta folosita este tot albastrul, la fel ca la Manastirea Voronet.