Podgoria Dealul Mare

Podgoria Dealul Mare mai este cunoscuta si sub denumirea de "Patria Vinului", avand o traditie viticola veche si deosebit de bogata si intrunind conditii dintre cele mai bune pentru culturile soiurilor destinate vinurilor rosii. Podgoria ocupa o suprafata cu o lungime de 70 km in zona deluroasa a Carpatilor Meridionali, intre cursurile de apa ale Teleajenului si Buzaului. Podgoria cuprinde niste centre viticole renumite: Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Breaza, Pietroasa, Merei, Zoresti. Vinurile de prima mana ale acestei podgorii sunt Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Merlot, vinuri cu o aroma speciala, imposibil de confundat.

Vinurile acestei podgorii au capatat un renume international, ele castigand la concursurile desfasurate in acest domeniu, numeroase medalii mondiale de aur.

Productia de vinuri este alcatuita dintr-o gama bogata de vinuri rosii din soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Feteasca Neagra, iar gama de vinuri albe fiind formata din Riesling, Feteasca Alba, Pinot Gris, Sauvignon Blanc.