Podgoria Murfatlar

Podgoria Murfatlar se afla situata la 24 km de Constanta, fiind unul din punctele de maxima atractie ale acestui judet. Ea este una dintre cele mai prestigioase podgorii ale Romaniei, avand parte de un climat generos, ce face posibila producerea unui numar destul de mare de vinuri de calitate superioara - Chardonnay, Muscat Ottonel, Traminer, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris, Riesting. La aceasta podgorie se pot organiza degustari de vinuri si de mancare traditionala, insotite de programe artistice ale ansamblurilor de muzica populara romaneasca din zona. Podgoria este cunoscuta din timpuri foarte vechi, primele mentiuni despre aceasta apartinand poetului latin Ovidiu. Recunoasterea internationala a podgoriei a avut loc incepand cu anul 1907.

Cea ce a facut renumita podgoria Murfatlar, sunt vinurile sale dulci, din struguri culesi in momentul stafidirii boabelor, cand au un continut ridicat de zahar.

Ceea ce spune multe despre calitatea vinurilor de la Murfatlar este faptul ca in ultimii 15 ani aceste vinuri au castigat peste 350 de medalii de aur la concursurile internationale de vinuri.