Manastirea Namaiesti

Manastirea Namaiesti este situata in satul Namaiesti din comuna Valea Mare - Pravat, judetul Arges, la 5 km nord est de Campulung, avand hramurile "Intrarea in biserica a Maicii Domnului" (21 noiembrie) si "Izvorul Tamaduirii" (prima vineri dupa pasti). Biserica este in intregime sapata in stanca de catre persoane despre care nu se stie mare lucru. Ea dateaza, se pare, din anul 1547.

Ceea ce a facut cunoscuta aceasta biserica, pe langa ineditul frapt de a fi sapata in stanca, este prezenta aici a unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domului. Se spune ca aceasta este una din cele 12 icoane realizate de Sfatul Evanghelist Luca dupa infatisatrea reala a Maicii Domnului. Grota in care exista astazi biserica se spune ca ar fi existat si inainte si ar fi fost descoperita de trei ciobani. Legenda despre aceasta manastire mai spune ca Maica Domnului li s-ar fi aratat in vis celor trei ciobani spunandu-le sa coboare in grota unde vor gasi o icoana factoare de minuni cu chipul ei. Ciobanii au coborat si au gasit icoana, prezenta ei aici ducand la aparitia satului, a manastirii si a drumurilr din zona.

Se spune ca minunile le traiesc doar aceia care au o foarte puternica credinta, doar acestia putand fi vindecati. Despre iocoana facatoare de minuni legenda zice ca ar fi dus la niste vindecari miraculoase ale unor bolnavi, carora medicii nu le-ar fi dat prea multe sanse de vindecare.