Schitul Cetatuia

La schitul Cetatuia se poate ajunge pe drumul Campulung - Targoviste, cam 20 km de la Campulung, la borna cu numarul 50. De aici drumul se continua pe jos, traversand apa Dambovitei, si continuand drumul avand deschisa in fata privelistea frumoaselor zone stancoase. Urcusul este destul de pronuntat, existand insa si niste scari. Drumul dureaza cam o jumatate de ora.

Pe poteca ce duce la schit se pot vedea stanci cioplite si troite. Schitul este in prezent ingrijit de cativa calugari. Biserica rupestra de aici a fost cioplita in stanca, in vremea domniei lui Negru Voda care se spune ca venea aici cu sotia sa pentru a se ruga impreuna. Pe peretii schitului se mai pot distinge cu greu urme de zugraveala, printre care si Chipul Mantuitorului. Aici exista si o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Pe dealul unde se afla schitul se pare ca a existat un punct de straja de pe vremea dacilor, lucru confirmat de uneltele si armele specifice dacilor, gasite aici, precum si de putul adanc de 5 m sapat aici  pentru apa. Aici a mai fost descoperit si un sanctuar dac cu o stela solara pentru celebrarea serbarilor solstitiului.