Podgoria Cotesti

Comuna Cotesti este situata la 13 km de Focsani, iar centrul viticol are sub administrare podgoriile din zona localitatilor Cotesti, Budesti, Urechesti, Popesti. Suprafata ocupata cu vie este in jur de 12.000 ha... (continuare)

Podgoria Cotnari

Podgoria Cotnari se afla situata in imediata apropiere a Iasului, la nord-est. Podgoria este atestata documentar din sec. XV dar cu toate acestea se pare ca activitati de producere a vinului au avut loc in aceste locuri si in vremurile foarte indepartate, asta datorita cupelor de vin descoperite in aceasta zona, cupe ce apartineau culturilor Cucuteni, Catalina si Baiceni... (continuare)

Podgoria Dealu Mare

Podgoria Dealul Mare mai este cunoscuta si sub denumirea de "Patria Vinului", avand o traditie viticola veche si deosebit de bogata si intrunind conditii dintre cele mai bune pentru culturile soiurilor destinate vinurilor rosii... (continuare)

Podgoria Dragasani

Podgoria Dragasani se intinde pe suprafata a doua judete (Valcea si Olt) de la localitatea Ionesti pana la Strejesti. Podgoria cuprinde urmatoarele zone viticole mai importante Dragasani, Cerna, Amarasti, Iancu Jianu... (continuare)

Podgoria Husi

Podgoria de la Husi este mentionata documentar inainte de a apare denumirea actuala a localitatii. Prima atestare documentara a acestei podgorii dateaza din anul 1415 de pe vremea lui Alexandru cel Bun, iar denumirea de Husi se regaseste intr-un document de pe data de 20 august 1436... (continuare)

Podgoria Murfatlar

Podgoria Murfatlar se afla situata la 24 km de Constanta, fiind unul din punctele de maxima atractie ale acestui judet. Ea este una dintre cele mai prestigioase podgorii ale Romaniei, avand parte de un climat generos... (continuare)

Podgoria Nicoresti

Podgoria Nicoresti este situate in partea de est a Romaniei, intre raurile Siret si Barlad. Povestea ei incepe candva demult, prin vremea domniei lui Stefan cel Mare. Podgoria este mentionata si in lucrarea lui Dimitrie Cantemir "Descrierea Moldovei" din 1716... (continuare)

Podgoria Odobesti

Odobesti reprezinta una dintre podgoriile cele mai renumite ale Vrancei si ale tarii. Odobestiul mai este supranumit si "orasul dintre vii" si detine centre de degustare, pivnite si hrube... (continuare)

Podgoria Panciu

Podgoria Panciu se gaseste in Judetul Vrancea in apropierea localitatii Panciu si se intinde pe o suprafata de 10.000 ha, in apropiere de curbura Carpatilor, detinand una din cele mai mari suprafete cultivate cu vie din tara... (continuare)

Podgoria Stefanesti

Podgoria Stefanesti se afla asezata la cca 10 km de municipiul Pitesti. Ea este formata din mai multe zone viticole cum ar fi Stefanesti, Topoloveni si Valea Mare... (continuare)

Podgoria Tarnave

Vinurile sub marca Jidvei se obtin din struguii culesi din Podgoria Tarnave. Aceasta podgorie se situeaza pe valea raului cu acelasi nume, intre Tarnaveni si Blaj, in judetele Alba si Mures., si se intinde pe circa 1000 ha... (continuare)