INSPIRATA INITIATIVA: Atelier studentesc pe Domeniul Regal Peles

2 min read

[ad_1]

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2022, profesorii și studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, alături de profesorii de la Universitatea Tehnică din Istanbul, au participat la un workshop dedicat refuncționalizării clădirilor de pe Domeniul Regal Sinaia.

Workshop-ul a început la Cabana Vulpărie unde studenții au pus în practică proiectele dedicate patrimoniului natural și construit. Călătoria a continuat cu vizitarea Castelului Pelișor, reședința Principilor Moștenitori Ferdinand și Maria, iar la final a fost vizitat Castelul Peleș.

Profesorii și studenții și-au încheiat călătoria cu explorarea aleilor pietruite de pe domeniu. Punctul de atracție a fost Vila Șipot, sau „Casa Arhitectului”, care, în present, se află în plin proces de restaurare.

Workshop-ul a fost coordonat de doamna Conf. univ. dr. arh. Oana Diaconescu, Decan al Facultății de Design interior, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Acesta a fost al III-lea workshop al studenților arhitecți susținut de Asociația pentru Patrimomiul Regal Peleș.

Demn de precizat: Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș are ca misiune protejarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, arhitectural, artistic și peisagistic de pe Domeniul Regal Peleș, nucleul dezvoltării regiunii și comunității locale pe plan economic, turistic și cultural.

Articolul INSPIRATA INITIATIVA: Atelier studentesc pe Domeniul Regal Peles a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Nu rata

Recomandari