INEDIT: Fotografie de epoca din Bucuresti cu o pagina din istoria unui brand prahovean!

2 min read

[ad_1]

Un Chevrolet, în 1934 tras în fața unei cunoscute bodegi din Bucureștii altor timpuri. Iese însă, în evidență în fotografia de epocă, nu doar mașina de lux (probabil a propietarului sau a vreunui mușteriu onorabil care i-a surprins până și pe angajați), ci și generozitatea și inspirația patronului de a face reclamă celebrului brand BERE AZUGA.

Și… nouă, prahovenilor ar trebui să ni se pună o țâră la inimă…

Asta e despre tradiție, despre bucuria de a oferi ceva bun spre deliciul și încântarea mușteriilor.

Locația: Strada Dragoș Vodă. Posibil, la colțul cu strada Precupeții Vechi.

* De-a lungul timpului s-au construit numeroase fabrici în Azuga, prima fiind Fabrica de Sticlă, construită de Aslan în anul 1830, însa aceasta a fost închisă după doar câteva luni; banul Filipescu, proprietarul moșiei, a încercat să o mai închirieze unui bucureștean, dar acesta a dispărut înainte de reluarea producției. În anul 1879 s-a construit o nouă fabrică de sticlă, proprietatea lui S. Grunfeld, fabrica având în jur de 250 de angajați, majoritatea din Boemia. Apoi au urmat fabrica de cașcaval (1882), fabrica de var hidraulic (1885), fabrica de ciment (1885), fabrica de postav (1887), fabrica de salam (1877), fabrica de cherestea (1888), fabrica de șampanie (1892) și fabrica de șamotă (1908). Însă cea mai importantă fabrică construită în Azuga a fost fabrica de Bere, ridicată în perioada 1898-1900 de către specialistul de origine germană Grundt.

Sursa foto: Cornel Dușescu/ Bucureștiul De Altădată/Facebook

Articolul INEDIT: Fotografie de epoca din Bucuresti cu o pagina din istoria unui brand prahovean! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Nu rata

Recomandari