Poftiti sa aflati tainele satului la Targul Mestesugurilor Traditionale!

2 min read

[ad_1]

Dragii noştri, iată că după 2 ani ne reînâlnim cu unii dintre cei mai iubiţi meşteri din judeţ şi nu numai la 𝑻𝒂̂𝒓𝒈𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒔̧𝒕𝒆𝒔̧𝒖𝒈𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒕𝒓𝒂𝒅𝒊𝒕̧𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒆, eveniment ajuns la cea de a VI-a ediţie. Târgul reunește anul acesta cele mai reprezentative meșteșuguri arhaice din zona Prahovei și din țară: olărit, țesut, cusut, sculptură și crestături în lemn, pictură pe sticlă, confecționatul opincilor, pictură naivă, sculptură în os, încondeiere ouă (specifice zonei Moldovei), colaje paie, rotărit și pielărit, dar și produse apicole. Nu vor lipsi demonstraţiile de meşteşug şi momentele artistice ale soliştilor şi ansamblurilor folclorice.

Vă aşteptăm în perioada 14-16 octombrie 2022, în intervalul 9:00-20:00, pe esplanada Palatului Culturii pentru a îi cunoaşte pe meşterii invitaţi!

Meșteșugurile populare românești, moștenire pe care ne-au lăsat-o străbunii noștri, sunt pe cale de dispariție. Într-o epocă caracterizată de consumerism, unde totul e de-a gata, migala lucrului manual nu prea mai trezește curiozitate. Meșterii populari nu au cui transmite mai departe tainele meseriei învățate din tată-n fiu. Cu greu, asociații sau oameni de bine, care și-au dat seama că identitatea unui popor stă în valorile și tradițiile sale, încearcă să resusciteze datini uitate. Tocmai de aceea, astfel detîrguri merită încurajate, dezvoltate, apreciate.

Articolul Poftiti sa aflati tainele satului la Targul Mestesugurilor Traditionale! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Nu rata

Recomandari