Care sunt avantajele unui sofer profesionist de TIR?

3 min read

[ad_1]

Una dintre cele mai cautate meserii din ultima vreme este cea de sofer profesionist. Transportul marfurilor pe sosele este mai dinamic ca niciodata iar angajatorii se lupta mereu cu lipsa de personal, ceea ce face ca salariile sa fie printre cele mai bune de pe piata muncii iar oportunitatile pentru soferi sa fie numeroase.

Pentru a deveni sofer profesionist insa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa treci printr-o scoala de soferi categoria C sau C+E. Instructorultau.ro, o scoala de soferi Brasov  recunoscuta pentru gradul mare de promovabilitate, atat la categoria C, cat si la celelalte categorii, le recomanda tuturor celor care isi doresc sa urmeze meseria de sofer sa aleaga cu atentie scoala pe care doresc sa o urmeze si sa analizeze foarte bine toate avantajele si riscurile asumate de o astfel de meserie.

Care sunt avantajele unui sofer profesionist de TIR?

Evident, cei care doresc sa devina soferi profesionisti categoria C o fac datorita avantajelor majore pe care o astfel de meserie le ofera:

  • un salariu peste media salariala din Romania. In general, salariul de sofer profesionist este mai mare decat media nationala, ceea ce este un important punct de atractie;
  • numeroase oportunitati in cariera. Exista extrem de multe companii care cauta soferi de TIR, ceea ce contureaza o multime de oportunitati. Poti gasi intotdeauna o oferta mai buna si aproape ca nu exista riscul de a ramane fara un loc de munca;
  • oportunitatea de a vedea multe locuri. In general, soferii de TIR calatoresc destul de mult. Daca esti o persoana careia ii place sa descopere lumea, este o meserie pe care o vei indragi;
  • independenta. Chiar daca majoritatea soferilor au superiori, acestia lucreaza singuri, putand sa se bucure de momentele in care sunt la volan. Atunci cand conduci TIR-ul poti asculta muzica si podcasturi, poti vorbi cu persoanele dragi sau poti fi singur cu gandurile tale;

In general, o astfel de meserie este potrivita pentru persoanele care iubesc sa conduca, sa petreaca foarte multe ore in solitudine si sa vada locuri noi.

Carae sunt dezavantajele unui sofer profesionist de TIR?

Un dezavantaj major este faptul ca un sofer profesionist petrece destul de mult timp departe de familie. Persoanele casatorite, cu copii, vor vedea in acest aspect un dezavantaj destul de mare.

Meseria poate veni cu o multime de provocari si este obositoare. Exista mereu riscul ca vehiculul sa se strice iar atentia la detalii trebuie sa fie maxima.

Daca treci peste toate aceste dezavantaje insa, vei descoperi numeroase oportunitati in a fi sofer si vei putea sa iti construiesti o cariera de succes.

De ce ai nevoie pentru a fi sofer profesionist de TIR?

In primul rand, ai nevoie de un permis de conducere categoria C, pe care il obtii doar daca ai deja permisul categoria B. De asemenea, este posibil sa ai nevoie de cursuri suplimentare ( Curs ADR< Curs HDR sau diverse alte cursuri care sa te specializeze in diverse tipuri de transport).

[ad_2]

Source link

Nu rata

Recomandari