Ponturi care trebuie respectate pentru a putea lua un credit avantajos

3 min read

Creditarea este soluția la care apelează un număr foarte mare de persoane. Lipsa banilor sau satisfacerea unor nevoi care necesită un efort financiar considerabil sunt două dintre cele mai importante motive pentru care a crescut numărul persoanelor care apelează la un credit. Cu toate că din ce în ce mai multe persoane apelează la creditare asta nu înseamnă că o astfel de soluție este o idee foarte bună din punct de vedere financiar și nu numai. Multe persoane și-au compromis viitorul din cauza creditelor așa că dacă tu nu vrei să fii următoarea persoană care își compromite viitorul trebuie să citești continuarea acestui articol.

Care sunt ponturile care te ajută să gestionezi eficient relația cu banca?

În primul rând, trebuie să știi ca la bancă trebuie să apelezi doar în situația în care ai epuizat toate variantele posibile și doar în cazul în care este vorba despre o situație urgentă. Indiferent de cât de convenabil ar fi tipul de credit pe care dorești să îl obții trebuie să știi că acesta vine la pachet cu un cost care trebuie plătit. De multe ori acest cost este foarte mare. În legătură cu acest subiect, Irina Chițu, analist financiar Finzoom.ro, spune:” La ce trebuie să fii atent în momentul în care faci un credit? Să compari toate ofertele din piață după dobânda anuală efectivă, adică costul total al creditului, care include atât dobânzi, cât și comisioane pe toată perioada creditului și să alegi dobânda anuală efectivă cea mai mică”. Multe informații legate de acest subiect poți afla și din citirea articolelor de educație financiară postate pe site-ul CSALB. De asemenea, și contul de YouTube al acestei instituții conține informații financiare foarte valoroase pentru persoanele care doresc să se autoeduce din punct de vedere financiar.

Citirea cu atenție a informațiilor prezentate în cadrul contractului de creditare este un alt pont de care trebuie să ții cont pentru a putea spune că ai obținut un credit avantajos. De foarte multe ori clauzele sau detaliile importante sunt scrise cu litere mici ceea ce înseamnă că trebuie să acorzi o atenție sporită acestui detaliu. Un vechi proverb spune că ”graba strică treaba”, așa că nu te grăbi să semnezi contractul de creditare. Acesta trebuie să fie citit cu atenție iar informațiile prezentate în cadrul acestuia trebuie să le înțelegi foarte bine înainte de a semna contractul de creditare.

Nu în ultimul rând, apelarea la consultanța de specialitate oferită de către multe firme care activează în cadrul consultanței financiare este un alt pont pe care trebuie să îl respecți în cazul în care dorești ca viitorul tău să nu fie afectat de decizia luată în momentul în care ai luat un credit. CSALB, printr-o campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca, este una dintre puținele instituții care își dau interesul pentru ca persoanele fizice sau juridice să fie protejate în fața abuzurilor comise de către unele instituții financiare bancare sau nebancare. Pentru a putea avea parte de sprijinul acestei instituții trebuie ca aceasta să fie contactată în cel mai scurt timp de la momentul apariției problemei.

Nu rata

Recomandari