[ad_1]
Știai că al doilea cel mai abundent element din scoarța terestră este siliciul? Dar acesta este mult mai mult decât o componentă esențială a Pământului – este și un oligomineral esențial pentru păr, piele, unghii, densitate osoasă, sistem cardiovascular și imunitate. În rndurile următoare vom descoperi împreună cele mai importante 7 beneficii ale siliciului.
Siliciu pentru păr
Rolul siliciului pentru sănătatea părului pare să fie dublu. În primul rând, după va ajuta cu siguranță la prevenirea subțierii părului, la restabilirea vitalității acestuia și la prevenirea căderii, contribuind la reglarea echilibrelor hormonale, una dintre principalele cauze ale deteriorării podoabei capilare. În al doilea rând, siliciul acționează asupra mai multor minerale din organism. Pe lângă eliminarea aluminiului din corp, el preia o serie de nutrienți cu care alimentează foliculii de păr.
Siliciu pentru unghii
Unghiile sunt – în cultura modernă – unul dintre semnele distinctive ale frumuseții. În cazul în care acestea se rup ușor și au un aspect casant, suplimentarea cu siliciu poate fi benefică. Fiind una dintre componentele vitale ale unghiilor, siliciul le conferă rezistență încurajând o creștere armonioasă a acestora.
Siliciu pentru piele
Siliciul poate fi de o importanță vitală atunci când pielea începe să se lase, ceea ce reprezintă unul dintre semnele cele mai evidente ale îmbătrânirii. Siliciul este un precursor natural al colagenului, împărțind cu acesta o serie de proprietăți. Deoarece colagenul formează și structurează țesutul conjunctiv care alcătuiește cea mai mare parte a pielii, și siliciul influențează în mod benefic aspectul acesteia, conferindu-i hidratare, fermitate, un aspect tânăr și contribuind la combaterea afecțiunilor precum: eczeme, psoriazis sau acnee.
Siliciu pentru oase
Deși calciul și vitamina D atrag cea mai mare atenție atunci când vine vorba de sănătatea oaselor, mai multe studii de specialitate au raportat că siliciul poate crește densitatea minerală osoasă, precum și rezistența acestora, fiind necesar procesului cunoscut sub de numele de mineralizare osoasă.
Siliciu pentru producția naturală de colagen
Siliciu ajută la formarea blocurilor de construcție a colagenului, o proteină importantă care se găsește în piele, sânge, cartilaj, mușchi și ligamente. Colagenul este necesar pentru a menține pielea elastică și elastică și pentru a oferi protecție și structura crucială organelor și articulațiilor.
Siliciu pentru sistemul imunitar
Siliciul energizează sistemul imunitar, contribuind semnificativ la alcalinizarea organismului. Proprietățile de alcalinizare ale siliciului sunt extrem de importante, deoarece un mediu acid în organism are ca rezultat, de obicei, un sistem imunitar compromis și apariția de boli cronice. Siliciul este, de asemenea, necesar pentru producerea de anticorpi, componente esențiale ale unui sistem imunitar sănătos. Consumul acestui mineral împreună cu o dietă sănătoasă și un plan de exerciții fizice va ajuta la restabilirea nivelurilor optime ale pH-ului în organism.
Siliciu pentru echilibrul hormonal
Siliciul susține totodată echilibrul mineral adecvat între calciu și magneziu în organism. Acest lucru ajută la menținerea echilibrului hormonal care, la rândul său, este important pentru că tocmai dezechilibrele hormonale sunt cele care duc la apariția afecțiunilor osoase și articulare degenerative, precum osteoporoza. Prin atingerea echilibrului hormonal și prin capacitatea sa de a îmbunătăți mineralizarea oaselor, siliciul este esențial în tratamentul și prevenirea osteoporozei, acționând complementar alături de calciu. Așa cum spuneam și mai sus, prin menținerea echilibrelor hormonale, siliciul previne deteriorarea aspectului părului, pielii și unghiilor.
[ad_2]
Source link