Zeci de senzori pentru monitorizarea calitatii aerului in Bucuresti

2 min read

[ad_1]

BUCUREȘTI:  Primarul general, Nicușor dan anunță că a recepționat cei 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calității aerului deținut de Primăria Capitalei, complementar celui administrat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În perioada următoare, va fi demarată procedura de calibrare a acestora cu ajutorul autolaboratorului pe care Municipalitatea îl deține și care va fi amplasat într-o zona adecvată acestui demers.

Sistemul, gestionat de Direcția de Mediu, are rolul de a monitoriza continuu evoluția concentrațiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 și dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentrației de poluanți în aer.

Senzorii vor fi instalați în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, în diferite zone din Capitală, acestea urmând sa fie comunicate ulterior.

Trebuie spus că senzorii au fost oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de către Fundaţia Vital Strategies, ca urmare a aderării oraşului nostru la Reţeaua Oraşe Săntătoase, în cadrul unui proiect susţinut de Bloomberg Philantropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vital Strategies va suporta contravaloarea serviciilor de mentenanţă timp de 2 ani, urmând ca responsabilitatea acoperirii acestor costuri să fie preluată de Municipalitate. 

După finalizarea etapelor de calibrare și instalare a senzorilor, datele obținute prin această monitorizare vor fi publice şi se vor regăsi pe pagina web a instituţiei: www.pmb.ro

Articolul Zeci de senzori pentru monitorizarea calitatii aerului in Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Nu rata

Recomandari