ITM Prahova, campanie pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucrătorilor care pot fi expusi riscurilor de explozie si incendiu

3 min read

[ad_1]

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, pe parcursul acestui an, Campania naţională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minim pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie şi incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale.

Obiectivele campaniei au fost: diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de recepţionare, condiţionare, păstrare şi valorificare a produselor agricole, fabricare a băuturilor alcoolice, rafinare a ţiţeiului, exploatare minieră şi îngrijire spitalicească; ceşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă în societățile comerciale din domeniile de activitate sus-menţionate; eliminarea  neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniile de activitate vizate de acţiune.

În această perioadă, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au organizat sesiuni de informare a angajatorilor cu scopul conștientizării tuturor celor care au legătură cu procesul muncii, de a se cunoaște și de a respecta normele de securitate și sănătăte în muncă.

Ulterior, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat controale la agenții economici din domeniile menționate și au monitorizat realizarea măsurilor dispuse în controale, pentru a se asigura angajatorii au îmbunătăţit condiţiile de lucru la locurile de muncă. Totodată, inspectorii de muncă au aplicat 1 sancțiune contravențională pentru nefinalizarea procedurii de obținere a documentului privind protecția la explozie.

„Atenționăm angajatorii care desfășoară activități în domeniile menționate să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfășoară, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova continuând să monitorizeze unitățile verificate în această campanie. Rezultatele acţiunii vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi riscurilor de explozie şi incendiu”, se arata intr-un comunicat al ITM Prahova.

Articolul ITM Prahova, campanie pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucrătorilor care pot fi expusi riscurilor de explozie si incendiu a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Nu rata

Recomandari