Painea ramane un aliment foarte popular, insa dezvoltarea industriei alimentare si a metodelor de producere a painii au condus la aparitia unor sortimente de paine complexe si foarte gustoase. Astfel, consumatorii au inceput sa isi dezvolte gusturile, in materie de paine si sa caute variante cat mai gustoase, produse din ingrediente de calitate superioara.
Cu ajutorul unui producator drojdie cu experienta in domeniu, marii brutari reusesc sa produca o cantitate buna de franzele foarte gustoase, care isi pastreaza prospetimea pentru un timp indelungat. Pe langa drojdie, sunt necesare si alte ingrediente importante si conteaza foarte mult si modul in care se desfasoara procesul de productie. Iata ce trebuie sa stii despre productia in masa a franzelelor de calitate!
Ce drojdie se foloseste la productia franzelei
Franzela alba cu maia este un sortiment de paine foarte popular la nivel global, astfel ca brutarii de pretutindeni aleg sa o produca in cantitati foarte mari. Principala conditie pentru ca rezultatele sa fie unele gustoase si apreciate de catre clientii acestora este utilizarea unei drojdii de calitate. Un exemplu foarte bun in acest sens este drojdia Fala Blue.
Aceasta drojdie face parte din categorie drojdiilor comprimate. Ea are in compozitie substanta uscata in proportie de pana la 35%, ceea ce o face sa fie sfaramicioasa si foarte usor de integrat in aluatul painii, pe parcursul malaxarii. Drojdia are o valabilitate indelungata daca este pastrata in conditii optime de temperatura, adica intre 0 si 8 grade Celsius.
Pachetele de drojdie Fala Blue contin Saccharomyces cerevisiae, celule cunoscute pentru capacitatea lor de a genera drojdie de calitate superioara. Conform producatorului, pentru obtinerea de franzele in cantitate de 134,47 kg, este necesara o cantitate de 2,50 kg de drojdie Fala Blue. Trebuie sa stii ca aceasta se vinde in pachete de 500 g sau 1 kg. In plus, ai nevoie de:
- 100 kg de faina de grau de tip 650
- 0,25 kg Magimix Bonopan
- 1,80 kg sare
- 54 l apa
- 1 kg Livendo Tekuta Ritesa (maia)
Ingredientele se amesteca prin malaxare timp de 5 sau 8 minute, iar apoi se lasa la relaxat pentru 10 minute. Ulterior, aluatul se divizeaza in bucati de 580 de grame si se modeleaza manual, pentru a lua forma clasica de franzela. In brutariile ultra-moderne, divizarea si modelarea se pot face si in mod automat.
Odata obtinute franzelele, in stare necoapta, acestea se lasa la dospit la o temperatura de 35 de grade Celsius si RH de 80%, timp de 50 de minute. Ulterior, se coc pe vatra sau in tunel, la o temperatura de 235 de grade Celsius, inainte de a fi oferite clientilor brutariei sau magazinului care le comercializeaza.
Acceseaza site-ul LeSaffre Romania si afla cum poti cumpara drojdie de calitate pentru a fabrica franzela alba cu maia si alte produse de panificatie gustoase, pe placul consumatorilor. Tot acolo poti gasi si idei de retete din care sa te inspiri, in cazul in care vrei sa iti dezvolti activitatea. Alege sa foloseseti ingrediente de calitate pentru a obtine produse care sa arate excelent si sa aiba un gust perfect!