Tot ce trebuie sa stii inainte de epilarea definitiva cu laser

3 min read

Daca esti gata sa renunti la lama de ras si la epilarea cu ceara pentru o forma de indepartare a parului de durata, tratamentul de epilare definitiva Brasov este solutia ideala. Acesta forma de eliminare a parului functioneaza prin administrarea unei lumini care este absorbita de pigmentul din par. Apoi, energia luminoasa este transformata in caldura, iar atunci cand interactioneaza cu parul, distruge foliculul, intarziind cresterea viitoare. 

Desi exista atat avantaje, cat si dezavantaje ale epilarii definitive cu laser, cei mai multi oameni considera ca este o solutie eficienta si simpla pentru indepartarea parului pe termen lung. Daca esti interesat de epilarea cu laser, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a merge la prima sedinta.

Cum sa te pregatesti pentru epilarea definitiva cu laser

Rade-te pe zonele care urmeaza sa fie tratate.

Spre deosebire de epilarea cu ceara, indepartarea parului cu laser functioneaza cel mai bine daca te razi inainte de tratament. In caz contrar, va exista un miros neplacut de par ars in timpul procedurii si poate si un oarecare disconfort. Cand te razi pentru a te pregati pentru tratament, asigura-te ca utilizezi doar un aparat de ras obisnuit, deoarece aparatul de ras electric va lasa firele de par prea lungi, iar epilarea cu ceara sau cu aparatul epilator va indeparta parul de la radacina si va reduce eficacitatea tratamentului cu laser.

Nu folosi machiaj in zona de tratament.

Daca urmeaza sa iti faci epilare definitiva in zona fetei, evita sa porti machiaj, lotiune autobronzanta sau orice altceva pe suprafata pielii. Inainte de programare, curata zona ce urmeaza sa fie tratata pentru a te asigura ca pielea este curata si pregatita pentru tratament. Daca uiti sa cureti zona in prealabil, cere-i esteticianului un servetel demachiant inainte de inceperea sesiunii.

Fereste-te de soare.

Inainte si dupa sesiunile de epilare definitiva cu laser este indicat sa te feresti cat mai mult de soare. Protejand pielea de razele ultraviolete cu 3 pana la 4 saptamani inainte de tratament, iti vei reduce sensibilitatea la energia luminoasa, iar riscul de hiperpigmentare, arsuri sau cicatrici va fi mai mic. Totodata, fereste-te de soare cel putin 2 saptamani dupa tratament pentru a-ti ajuta pielea sa se vindece si pentru a reduce orice potentiala hiperpigmentare cauzata de expunerea la UV.

Schimba-ti rutina de ingrijire a pielii.

Cu aproximativ 2 saptamani inainte de tratamentul de epilare cu laser si timp de 2 zile dupa, evita scruburile, acidul glicolic si cremele cu retinol. In acest fel, vei evita iritatiile cauzate de laser. De asemenea, poate fi necesar sa utilizezi mai multa crema hidratanta decat de obicei dupa sesiuni, deoarece pielea tinde sa fie usor deshidatata in urma tratamentului cu laser. Asigura-te doar ca utilizezi produse de ingrijire a pielii fara parfum.

Nu rata

Recomandari