Care sunt principalele diferențe dintre fierul de călcat pe aburi și cel clasic

4 min read

Fierul de călcat este unul dintre cele mai utilizate electrocasnice. Toată lumea își dorește să aibă un aspect îngrijit și niște ținute puse la punct. Iar călcarea hainelor face parte din rutina multor gospodării. Tocmai de aceea, este important să alegi un instrument de calitate, alături de care să obții cele mai bune rezultate când vine vorba de hainele tale. În timp ce fierul de călcat clasic a fost mult timp preferat de consumatori, fierul de călcat pe aburi a devenit tot mai popular în ultimii ani, amenințând să-i ia locul în preferințele publicului. În acest articol, vom discuta despre diferențele dintre cele două tipuri de aparate de călcat pentru a te ajuta să descoperi care ți se potrivește mai bine. 

Vezi aici care sunt principalele diferențe dintre fierul de călcat clasic și cel pe aburi

Costul de achiziție

O primă dinterență între cele două tipuri de electrocasnice este prețul. Un fier de călcat clasic are un cost mai redus decât anumite modele de fier de călcat pe aburi. Fiind niște electrocasnice moderne care folosesc tehnologia avansată este normal ca modelele cu aburi să fie ceva mai costisitoare. Există însă și la acestea diferite modele, în funcție de firma de la care sunt pot fi mai ieftine sau mai scumpe. 

Puterea 

Un alt lucru diferit la cele două tipuri de fier de călcat este puterea de îndreptare a cutelor. La fierul de călcat clasic, având în vedere că este o forță fierbinte care se pune direct pe țesătură, puterea este una destul de mare și poate să netezească și cele mai încăpățânate materiale. Pe de altă parte, fierul pe aburi, care nu atinge direct suprafața nu este la fel de puternic și nu poate netezi materialele mai dificile. Tocmai de aceea este recomandat să există într-o casă ambele variante, pentru a le alterna în funcție de dificultatea cutelor și tipul de țesătură pe care-l calci. Dacă ești în căutarea unui model nou, altex.ro este locul ideal unde să găsești noul tău fier de călcat. 

Efectul asupra țesăturilor 

Fierul de călcat clasic poate avea efecte nedorite asupra calității țesăturilor, dacă e folosit pe termen lung și la o temperatură foarte ridicată, având în vedere că e pus direct pe țesăturile hainelor. O soluție ar fi să pui ceva peste ca să protejezi acele articole de îmbrăcăminte din materiale mai sensibile. Fierul de călcat pe aburi este mai delicat cu acele materiale și astfel că poate fi folosit în siguranță, fără să-ți faci griji că va afecta țesătura. 

Cât de ușor se folosește

Și la acest capitol există câteva diferențe. Este evident că un fier de călcat pe aburi vertical va fi mai ușor de folosit. În timp ce varianta de fier clasică, necesită mai mult timp și poate și niște îndemânare extra, pentru cine îl mânuiește. Însă, cele două nu trebuie să fie în competiție, pot fi niște produse complementare, pe care să le alternezi în funcție de nevoi. 

Așadar, acestea au fost principalele diferențe dintre cele două tipuri de fier de călcat. Depinde foarte mult de alegerile personale și de nevoile pe care le ai de acoperit. Dacă nu ai haine din materiale foarte groase, un fier cu aburi s-ar putea să fie suficient, dar dacă ai și câteva articole mai dificile s-ar putea să ai nevoie și de opțiunea clasică. 

Sursă foto: unsplash.com

Nu rata

Recomandari