Cauti un lac pentru mobilierul de gradina? Iata ce caracteristici ale produsului trebuie sa urmaresti

Estimated read time 3 min read

Un bun gospodar isi face vara sanie si iarna car, spune o vorba din popor, transmisa din generatie in generatie. Ei bine, aceasta zicala se dovedeste a fi cat se poate de reala.

Daca esti in cautarea unui lac mobilier gradina de cea mai buna calitate, inseamna ca profiti din plin de sezon pentru a-ti pregati piesele de rezistenta ale spatiului verde de care dispui. Te felicitam! Dar pentru ca vrem si sa te bucuri de cele mai bune rezultate, venim in intampinarea ta cu o lista a celor mai importante criterii pe care trebuie sa le bifeze un lac de calitate folosit in mediul extern. Trece-le in revista, inainte de a cumpara un lac pe care sa il folosesti la mobilier.

Lac mobilier gradina – Clasa adezivului, respectiv rezistenta si stabilitatea la umiditate constanta

Pentru ca vorbim despre o categorie de mobilier expusa la conditii variate de mediu, intemperii si chiar precipitatii (mobilierul de gradina), rezistenta si stabilitatea la umiditate sunt o caracteristica esentiala. Un bun indicator in acest sens este chiar clasa adezivului, care poate fi D1, D2, D3 sau D4, conform clasificarii internationale. Pentru mobilierul de gradina, singurele doua clase acceptate sunt D3 si D4, pentru ca au o rezistenta buna la umiditate. Daca vrei sa fii 100% convins ca lacul nu va fi afectat de prezenta umiditatii constante, opteaza pentru un produs din clasa D4, si vei fi lipsit de orice griji. Simplu! Daca nu stii, cu exactitate, din ce clasa face parte produsul pe care vrei sa il cumperi, intreaba la magazin.

Rezistenta si stabilitatea la razele UV, o alta caracteristica importanta

Rezistenta si stabilitatea la razele UV este o alta conditie obligatorie a unui lac de calitate. Asa cum vrem sa protejam suprafetele de umiditate, este imperios necesar sa le tinem departe de actiunea nociva a razelor UV puternice. Pentru suprafata lemnoasa expusa in mediul extern, conditiile de mediu pot fi distructive, in mod evident. Asigura protectie mobilierului de gradina prin cea mai buna gama de lacuri, ce indeplineste standardele de calitate. Un bun exemplu in acest sens este gama ZOBEL a lacurilor de origine nemteasca, ce nu au concurent – in acest moment – atunci cand vine vorba de calitatea lor. Aceste tipuri de produse se pot cumpara inclusiv din tara, pentru ca se gasesc in oferta celor de la Klebrom.ro.

Aspectul estetic al finisajului, un criteriu pe care nu il poti neglija

In lista de criterii estentiale se inscrie si aspectul estetic al finisajului, fiind un element pe care nu il poti neglija atunci cand vorbim despre piese de mobilier pentru gradina. Un lac de calitate trebuie sa puna in valoare frumusetea naturala a lemnului, accentuand pigmentii sai originali si chiar structura fibrelor lemnoase. De aceea, specialistii recomanda lacurile transparente, dar care contin si o cantitate mica de pigmenti in nuante naturale: teak, teak auriu, stejar, pin, paltin – fiind doar cateva dintre nuantele pe care le vei gasi pe piata. Din fericire, ai de unde alege produse care sa raspunda la toate nevoile si cerintele.

Klebrom.ro: magazinul de unde poti cumpara un lac din gama Zobel si folii pentru usi MDF

Klebrom.ro este un magazin de incredere, infiintat in 1994, ce vine in intampinarea ta cu cele mai bune produse de pe piata. Vinde lacuri din gama ZOBEL, folii pentru usi MDF Klebrom si adezivi buni. Alege intotdeauna profesionalismul.

Nu rata

Recomandari