Totul despre hidroizolații: care este rolul lor și ce avantaje îți oferă?

4 min read

Să dispui de o locuință confortabilă și rezistentă presupune să investești în materiale de calitate, care să îi asigure durabibilitate.

De exemplu, optează pentru hidroizolatii bune, datorită cărora întreaga suprafață a casei să fie protejată de intemperii întreg anul și datorită cărora să poți preveni ușor infiltrațiile de apă. De preferat este să apelezi la o echipă de specialiști în acest sens, care să te ajute să obții rezultatele dorite, întrucât experții au suficientă experiență pentru a  lucra atât la case mai mici, cât și la case mai generoase ca suprafață.

Totul despre hidroizolatii

Despre hidroizolatii este bine să știi încă de la început că sunt procese prin care, practic, îți ,,sigilezi locuința, protejând-o foarte bine de intemperii. Astfel, ploaia nu va putea pătrunde în interiorul locuinței tale și te va feri de apariția mucegaiului și a igrasiei, precum și de degradarea structurii casei. Ideal este să lucrezi cu o echipă de profesioniști pentru aplicarea hidroizolației, indiferent de materialele pe care alegi să le folosești.

Care sunt zonele pe care este indicat să le izolezi?

În general, hidroizolația este necesară în zonele în care locuința ta este expusă condițiilor din exterior. Așadar, este bine să iei în calcul izolația acoperișului, a terasei, dar și a subsolului ori a pereților care au contact cu exteriorul. În acest fel, îți protejezi foarte bine căminul de vânturile puternice, de ploile abundente, dar și de ninsorile din timpul iernii.

Ce tipuri de hidroizolatii ai la dispoziție?

Pe piață găsești astăzi o varietate de hidroizolații excelente, care te ajută să obții rezultatele dorite. Descoperă din rândurile de mai jos principalele tipuri de produse spre care te poți orienta:

  • membrane bituminoase – le găsești în magazinele de specialitate sub formă de rulouri, care se aplică prin tehnica lipirii la cald. Pentru realizarea acestor membrane, producătorii folosesc un mix de bitum, poliester, dar și armătură de sticlă. Ca finisaj, recomandat este nisipul foarte fin;
  • membrane din PVC  – sunt, de asemenea, foarte populare în domeniul construcțiilor, aplicându-se de obicei cu ajutorul tehnicii de lipire la cald. Poți folosi astfel de membrane pentru toate zonele anterior menționate;
  • membrane lichide – principalul avantaj al utilizării acestor membrane este că ele acoperă foarte bine toate colțurile, ajungând chiar și în zonele cele mai greu accesibile.

Când este recomandat să te ocupi de realizarea hidroizolației?

Pentru a te bucura de rezultate durabile, recomandat este să te ocupi de realizarea hidroizolației în timp ce îți ridici locuința. Astfel, te asiguri că încorporezi materialele în structura casei, iar pe termen lung nu va trebui să-ți faci griji în privința infiltrațiilor de apă.

Care sunt avantajele de care te bucuri datorită hidroizolației?

Printre cele mai importante beneficii de care ai parte datorită hidroizolației se numără următoarele:

  • reducerea absorbției de apă;
  • prevenirea formării fisurilor la nivelul podelelor, a zidurilor ori a altor zone din casă;
  • prevenirea infiltrației apei în interiorul căminului;
  • obținerea unui confort de lungă durată.

Poți comanda online materialele de care ai nevoie

În funcție de cât de generoasă este locuința ta, ai posibilitatea să comanzi direct de pe Internet materialele hidroizolante de care ai nevoie. Este suficient să știi de câtă membrană ai nevoie, pentru ca mai apoi să o comanzi din mediul online, urmând ca apoi să îți fie livrată acasă.

Milucon.roîți propune o gamă largă de produse excelente, care să te ajute să beneficiezi acasă de confortul de care ai nevoie. De aici poți comanda cea mai buna hidroizolatie acoperis cu terasa, dar și alte tipuri de produse de calitate!

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049

Nu rata

Recomandari