Cum sa cresti traficul pe WordPress in 2023

6 min read

Pentru cresterea numarului de abonati, a vanzarilor si a veniturilor, cresterea traficului este un prim obiectiv esential.

Poti face acest lucru apeland la o agentie de marketing cu experienta, sau, daca ai deja ceva experienta in domeniu, poti pune in practica ideile de mai jos.

Analizeaza performantele site-ului

Inainte de a trece efectiv la lucru in vederea cresterii traficului catre un site, este esential sa ai cat mai multe date despre performantele acestuia, astfel incat sa poti masura succesul actiunilor tale. In WordPress, cea mai simpla cale pentru a face acest lucru este folosind Google Analytics care te va ajuta si sa configurezi strategiile de obtinere a traficului. 

Astfel, vei putea vizualiza toate datele esentiale pentru ceea ce ti-ai propus chiar in tabloul de bord WordPress, vei putea configura functii de supervizare complexe cum ar fi urmarirea evenimentelor, urmarirea comertului electronic, a formularelor, a linkurilor de iesire si multe altele.

Fa un studiu pe cuvintele cheie din nisa ta de activitate

Toate strategiile SEO au la baza un studiu cat mai detaliat pe cuvintele cheie din nisa de activitate a afacerii. Astfel, va fi mai usor sa creezi continut optimizat pentru motoarele de cautare care sa atraga trafic.

Incepe prin a analiza care sunt cele mai interesante pentru publicul tau sau pentru ce te clasezi deja si vezi daca nu ai putea extinde subiectul. Gaseste apoi o lista de posibile expresii de cuvinte cheie de interes pentru vizitatori, viziteaza concurenta pentru a te inspira, foloseste instrumentele de studiu al cuvintelor cheie oferite de Google pentru a stabili intentia, volumul si termenii de cautare.

Stabileste pentru fiecare pagina cuvintele cheie esentiale

Pentru a atrage trafic, fiecare pagina sau postare de pe site-ul tau ar trebui sa fie construita in jurul unui cuvant sau expresie de cuvinte cheie si termeni inruditi. Stabileste care sunt cuvintele cheie principale si cele secundare si redacteaza continutul in mod optimizat. Nu folosi in mod exagerat aceste cuvinte sau expresii si asigura-te ca le-ai folosit in titlu, adresa URL, meta titlu, descriere, subtiluri, etichete si text alt pentru imagini. 

Pentru ca sunt multe lucruri de retinut si de verificat, poti lua in considerare utilizarea unui plugin SEO pentru WordPress precum All in One SEO (AIOSEO) care usureaza considerabil optimizarea continutului.

Creeaza titluri atragatoare si optimizate dupa cuvantul cheie principal

Un titlu optimizat, atragator si convingator ar trebui sa fie primul lucru pe care sa il ai in vedere pentru a atrage vizitatori pe un site. Acesta trebuie sa contina cuvantul cheie principal, sa aiba cel mult 60 de caractere pentru a nu fi trunchiat in rezultatele cautarilor si sa te scoata in evidenta in fata concurentei.

Idei pentru optimizarea continutului

Studiul cuvintelor cheie ar trebui sa te ajute sa vii cu idei noi de continut si modalitati de optimizare. Poti arunca o privire la ceea ce face concurenta ta studiind site-uri din acelasi domeniu de activitate ca al tau si foloseste instrumente precum Semrush pentru a vedea si ce se clasifica mai bine.

De asemenea, poti reutiliza continutul de pe site-ul tau transformandu-l intr-un text informativ pe care cititorii sa il distribuie pe retelele sociale sau intr-un ghid gratuit descarcabil. Daca ai continut valoros dar care nu este bine clasat, fa un studiu pe cuvintele cheie si vezi ce ai putea include si optimizeaza textul dupa acestea.

O alta modalitate de a imbunatati continutului este prin a adauga o sectiune cu intrebari frecvente. Astfel, continutul se va clasa mai bine atat dupa cuvintele cheie, cat si dupa termenii si expresiile inrudite.

Foloseste Google Search Console

Google Search Console este un instrument de baza pentru SEO. Acesta iti poate indica multe lucruri importante cum ar fi: cuvintele cheie pentru care site-ul apare in cautari, paginile care primesc clickuri din cautari, pozitia pentru anumite cuvinte cheie sau pagini, corectitudinea structurarii site-ului, daca site-ul are nevoie de imbunatatiri pentru cresterea vitezei, etc.

Creeaza linkuri interne

Link-urile interne sunt link-urile care fac legatura intre paginile aceluiasi site si sunt importante pentru ca ofera vizitatorilor un mod natural de a naviga pe site si, totodata, ajuta la clasarea mai buna a continutului in cautari. Nu exagera cu utilizarea acestora, dar nici nu uita sa le folosesti.

Optimizeaza viteza site-ului

Un aspect important care este deseori trecut cu vederea in optimizarea SEO este viteza site-ului. Un site care se incarca in mai mult de 3 secunde poate fi motivul pentru care majoritatea vizitatorilor aleg sa il paraseasca si, totodata, va fi clasat mai jos in rezultatele cautarilor.

Integreaza site-ul cu social media

Pentru a obtine mai mult trafic pe site-ul tau poti folosi integrarea cu retelele sociale. Asigura-te ca toate conturile sociale sunt conectate la site si verifica acest lucru periodic. Mai poti folosi All in One SEO pentru a conecta WordPress la conturile sociale si pentru a configura modul in care vrei sa arate partajarile pe Facebook sau Twitter. 

Pentru a castiga cat mai multi adepti si a te asigura ca postarile tale ajung la cat mai multi oameni, utilizeaza un plugin pentru retelele sociale precum Smash Baloon pentru a incorpora pe site feed-urile de retelele sociale.

Deloc in ultimul rand, faciliteaza partajarea postarilor cu pluginuri precum Social Warfare sau AddToAny si organizeaza sesiuni de cadouri virale pe retelele sociale pentru a creste numarul de urmaritori si vizitatori pe site su ajutorul pluginului Raffle Press.

Creste lista cu adrese de email

Marketingul prin email este o alta modalitate excelenta de a creste traficul si afacerea, iar colectarea adreselor de email este extrem de importanta. Le poti obtine de la cei care au facut o achizitie sau au interactionat cu site-ul intr-un alt mod si iti asigura o lista cu potentiali clienti valorosi. 

Poti folosi OptinMonster care are un set de instrumente de optimizare a conversiilor, poti crea ferestre de tip pop-up, campanii de fidelizare, posibilitatea de a descarca ghiduri gratuite si multe alte strategii pentru a strange informatiile.

Creeaza backlink-uri

Obtinerea de backlink-uri poate fi dificila, dar va avea un impact considerabil asupra afacerii tale. Nu numai ca iti poate trimite trafic recomandat, ci te ajuta si la optimizarea SEO si te va clasa mai bine in rezultatele motoarelor de cautare. Un loc din care poti incepe sunt forumurile, dar nu toate permit postare de linkuri si nu sunt nici cele mai valoroase pentru SEO. Pentru a obtine trafic bun, este important ca site-urile de la care obtii backlink-urile sa aiba autoritate in domeniu.

Recomandari