HPLC – cromatografie lichida de inalta performanta

3 min read

In laboratoarele moderne, cromatografia lichida de inalta performanta (HPLC) reprezinta o unealta esentiala in analiza compusilor si substantelor din diverse domenii, de la stiinta si cercetare pana la industria farmaceutica si controlul calitatii. HPLC, cunoscuta si sub denumirea de cromatografie lichida, este un proces sofisticat ce permite separarea, identificarea si cuantificarea componentelor unui amestec, aducand in prim-plan informatii pretioase despre compozitie si structura.

HPLC Ultra Performant Nexera X2

Un exemplu concret al evolutiei constante a tehnologiei HPLC este Analizorul Cromatografie Lichida HPLC Ultra Performant Nexera X2. Acest sistem de cromatografie reprezinta varful de lance al performantei si eficientei in analiza substantelor complexe. Intr-o lume in care detalii minutioase pot face diferenta, Nexera X2 aduce claritate si acuratete in analizele ce depind de rezultate exacte si reproductibile.

Unul dintre punctele sale distinctive este capacitatea de a livra analize cu acuratete maxima chiar si la volume foarte mici, de sub 1 uL. Acest aspect devine crucial in cazul analizelor ce necesita doze minime, cum ar fi testele farmaceutice sau investigatiile biomoleculare.

Modularitate si personalizare

Analizorul Cromatografie Lichida Nexera X2 se remarca prin designul sau de tip modular, o caracteristica ce permite adaptarea si personalizarea sistemului in functie de nevoile analitice specifice ale fiecarui utilizator. Flexibilitatea este esentiala intr-un mediu de cercetare si analiza in continua schimbare, iar Nexera X2 se adapteaza cu usurinta la cerintele diverse ale laboratoarelor.

Unitate de gradient si autosamplere avansate: eficienta si precizie

Unitatea de gradient cu patru solventi LC-30AD aduce o dimensiune suplimentara de control si eficienta in analizele HPLC. Amestecarea fazelor mobile pentru pregatirea automata asigura consistenta si precizie in analizele repetate. Autosamplerele sunt echipate cu capacitate de pana la 12 placi, iar optiunile de pretratare si metodele de injectie tip „capcana” ofera control si flexibilitate in procesul analitic.

Cromatografia lichida presupune o serie de etape, iar cupoarele cu coloane joaca un rol central in separarea componentelor. Cu optiuni de coloane de 50 mm, 150 mm sau 300 mm, Nexera X2 permite controlul temperaturii pana la 150°C, asigurand conditii optimizate pentru separare. Detectorul de inalta sensibilitate si dispersie minima completeaza imaginea, furnizand informatii pretioase despre compusi.

Sistemul optic cu temperatura controlata din cadrul detectorului asigura stabilitate maxima in analize ultra rapide. Aceasta caracteristica este cruciala in investigatii complexe si explorari detaliate ale compusilor, in care fiecare detaliu conteaza.

Software integrat – transfora datele in informatii utile

Intr-un mediu analitic modern, volumul de date generat poate fi coplesitor. Pentru a face fata acestei provocari, Analizorul Cromatografie Lichida Nexera X2 este echipat cu un software integrat puternic. Acest software nu doar colecteaza si gestioneaza datele, dar ofera si instrumente de analiza, comparatie si raportare. Transformarea datelor brute in informatii utile devine astfel mai facila, sustinand deciziile fundamentate in cercetare si analiza.

Analizorul Cromatografie Lichida HPLC Ultra Performant Nexera X2 este o reflectare a angajamentului continuu in inovare si excelenta in analiza moleculara. Acesta poate fi achizionat direct din Romania de la un distribuitor de aparatura medicala autorizat. Achizitia din piata locala reprezinta un avantaj important, deoarece echipamentele medicale beneficiaza de garantie si mentenanta chiar in tara.

Nu rata

Recomandari