In prezent, tot mai multa lume alege sa isi transforme pasiunile sau placerile in afaceri profitabile. Cand vine vorba despre antreprenoriat, poate esti putin reticent sau speriat de ce presupune, insa cu informarea si ajutorul necesar, poti reusi sa iti transformi visele in realitate.
Daca esti pasionat de deschiderea unui business, poti consulta ideile prezentate mai jos ce te vor ajuta in aceasta calatorie frumoasa si plina de provocari.
Iata 8 pasi esentiali pentru a-ti indeplini visul!
1. Defineste-ti ideea
Pentru inceput, pentru deschiderea unui business este nevoie sa iti definesti exact ideea de afacere. Stabileste-ti clar asteptarile si aspiratiile pentru a le putea transforma intr-un concept viabil. Mai exact, definirea ideii presupune sa reusesti sa identifici oportunitatea sau sa rezolvi o problema actuala intr-un mod cat mai inovator pe piata.
2. Cerceteaza piata
Dupa ce ai stabilit clar ideea pe care vrei sa o urmezi, mai departe va trebui sa documentezi si sa analizezi piata in prezent. Aceasta etapa presupune sa descoperi industria, concurenta si cerintele, in legatura cu noul tau business. Astfel, vei putea oferi ceva relevant si nou, ce iti va oferi un real succes. Aceasta cercetare te va ajuta si la o mai buna intelegere a stadiului actual, dar si la a lua decizii corecte si eficiente legate de afacerea ta.
3. Realizeaza un plan de afaceri
Pentru o buna organizare, trebuie sa realizezi un plan de afaceri bine structurat. Acesta te va ajuta sa iti stabilesti exact asteptarile, obiectivele si sa iti poti pregati urmatorii pasi spre succes. Planul tau de afaceri ar trebui sa contina o prezentare succinta, o parte de descriere a ideii, o analiza a pietei, iar mai apoi structura detaliata legata de organizare, management si marketing.
4. Stabileste structura legala & inregistreaza-ti afacerea
Structura legala presupune o alegere importanta ce va implica multe prevederi legale, printre care impozitul sau modul prin care vei conduce. Vei putea alege intre SRL (Societate cu Raspundere Limitata), PFA (Persoana Fizica Autorizata) si altele. Documenteaza-te in prealabil pentru a putea lua decizia corecta. Dupa stabilirea acestui detaliu, urmeaza sa iti inregistrezi afacerea in cadrul autoritatilor competente.
5. Stabileste optiunile de finantare
Evaluarea optiunilor posibile de finantare reprezinta un aspect esential in acest proces. Pentru inceput, vei avea nevoie de o analiza si o evaluare asupra nevoilor afacerii tale. In functie de acestea, apeleaza pentru optiuni de finantare, precum un credit pentru start up, investitii private, capital propriu sau multe alte posibilitati. Pe portofin.ro, poti apela la un credit special conceput pentru astfel de nevoi. Pe langa imprumutul necesar, vei putea beneficia si de consultanta de specialitate ce iti va fi de mare ajutor.
6. Alege locatia potrivita
Dupa ce ai stabilit toti pasii prezentati mai sus, trebuie sa iti cauti o locatie potrivita. In functie de tipul serviciilor, documenteaza-te despre spatii disponibile ce sunt potrivite pentru nevoile tale. Tine cont si de accesibilitatea locatiei si de posibilitatea de promovare a locului.
7. Promoveaza-ti afacerea
Pentru a te putea face cunoscut, apeleaza la reclame sau firme specializate de marketing. O varianta comuna si foarte usoara de abordat sunt reclamele pe retelele de socializare.
8. Angajeaza personalul necesar
Ultimul pas este etapa de interviuri si angajare a personalului. Evalueaza nevoile si cauta oamenii potriviti ce te vor putea ajuta.
Asadar, urmeaza aceste sfaturi simple pentru a te putea bucura de reusita. Pentru a lua deciziile corecta, consulta-te cu specialisti din domenii diverse care te vor putea ajuta. Ai rabdare si fii deschis in fata noilor provocari!
Sursa foto:freepik.com