Top 5 scule și dispozitive care nu ar trebui să îți lipsească dacă îți plac proiectele DIY

4 min read

Poză de Eugen Str pe Unsplash 

Dacă simți că realizarea unor proiecte DIY (do it yourself)  îți oferă satisfacție sau dacă ai o pasiune care implică munca cu propriile mâini, atunci cu siguranță ai și un mic atelier în care îți depozitezi sculele și dispozitivele de lucru. Fiecare proiect este important și pentru ca acesta să îți ofere mulțumirea de care ai nevoie este necesar să folosești scule calitative, care să îți ușureze munca. Află care sunt acele scule și dispozitive care nu ar trebui să lipsească din atelierul tău, dar și care sunt avantajele pe care ți le oferă, în funcție de activitatea ta.

Ce scule și dispozitive poți achiziționa pentru proiecte DIY?

1. Drujbă pentru tăierea lemnului

Dacă lucrezi cu lemnul sau pur și simplu dacă îți îngrijești grădina și vrei să tai crengile uscate ori neastâmpărate ale copacilor, o drujbă ar trebui să fie nelipsită din atelierul tău. Poți cumpăra o drujbă cu acumulator de pe eGospodarul.ro pentru că aceasta îți va oferi o multitudine de beneficii, începând cu faptul că o vei putea folosi chiar și fără a fi în apropierea unei surse de electricitate. Acumulatorii sunt un tip de baterii care stochează energia electrică, astfel încât vei putea folosi drujba indiferent unde alegi să lucrezi, singura condiție fiind aceea să o încarci în prealabil.

2. Mașină de găurit și înșurubat

Nelipsită din nicio gospodărie, bormașina este deosebit de importantă pentru lucrări de construcții sau de bricolaj. Cu ajutorul acestui dispozitiv poți înșuruba elemente, pentru a uni diferite piese sau pentru a construi anumite obiecte. De asemenea, bormașina te ajută să dai găuri pentru a monta diferite elemente cum ar fi tablourile, anumite piese, etajerele sau dulapurile. Și bormașinile pot lucra pe bază de acumulatori, dar dacă vrei mai multă putere și eficiență poți folosi bormașini cu fir, electrice, care însă te vor condiționa să lucrezi în proximitatea bancului de lucru. 

3. Pistol de lipit

Unele tipuri de piese necesită lipire la cald, iar în acest sens poate fi o alegere bună să folosești un pistol de lipit. Pentru a fi sigur că alegi ceea ce trebuie este recomandat să ceri ajutorul specialiștilor care să te poată direcționa spre un produs adaptat nevoilor tale (amator, profesionist etc.). Pentru lipirea elementelor nemetalice poți folosi un pistol de lipit cu silicon, sau clei, dacă vorbim despre elemente din lemn.

4. Mașină de șlefuit

Deși poți șlefui suprafețele folosind benzile din smirghel, o metodă mai bună și mai eficientă din punct de vedere al timpului este mașina de șlefuit. Aceasta îți permite să lucrezi pe suprafețe mai mari și să termini lucrările într-un timp mai scurt, în vreme ce rezultatele arată cu adevărat deosebit. 

5. Nivelă, metru și trusă de șurubelnițe și chei

Orice lucrare, indiferent dacă vorbim despre proiecte casnice, pentru amatori sau despre proiecte profesionale, realizate de către persoane cu experiență, necesită câteva accesorii specifice de lucru. Nivela- pentru determinarea planeității suprafețelor în mod corect, metrul- pentru determinarea măsurătorilor exacte și o trusă de șurubelnițe și chei pentru intervenții rapide reprezintă accesorii pe care oricine trebuie să le aibă în atelier.

Indiferent de proiectele pe care vrei să le desfășori, acestea sunt scule, dispozitive și accesorii pe care ar trebui să le incluzi în „arsenalul” tău de lucru. Creează-ți o listă cu obiectele necesare pentru proiectele tale și completează spațiile libere cu sculele care te-ar ajuta să lucrezi mai ușor și mai eficient mai ales din punct de vedere al timpului. 

Nu rata

Recomandari