Ești o persoană sociabilă? TOP 3 joburi care ți se potrivesc mănușă 

4 min read

Dacă îți faci ușor prieteni, îți place să fii înconjurat de oameni și să comunici cu ei, trebuie să profiți de această calitate. Să fii sociabil te ajută în multe situații din viață. 

De ce să nu îți alegi și un job în care această calitate a ta să fie apreciată și remunerată? Chiar dacă tendințele actuale sunt spre digitalizare și implicit reducerea comunicării față în față, unele joburi depind de persoane comunicative ca tine. 

Iată 3 joburi pentru persoane sociabile 

  • Asistent personal 

Foarte multe persoane de carieră au nevoie de un asistent personal. Dacă ești o persoană organizată și sociabilă, acest job poate fi potrivit pentru tine. 

Persoanele care caută un asistent personal nu au timpul necesar de a organiza întâlniri, programări sau de a negocia un anumit interval de timp pentru un interviu. Toate aceste activități presupun timp petrecut în comunicarea cu oameni sau companii, timp de care nu dispun. De aceea, au nevoie de cineva ca tine, care să știe să relaționeze cu persoanele din jurul lor și să obțină ceea ce își doresc referitor la programul lor. Pentru acest job e nevoie să fii organizat, un bun negociator și cel mai important sociabil. 

  • Model videochat 

O mare parte din munca unui model videochat este interacțiunea cu clienții. Chiar dacă interacțiunea cu clienții este la distanță, o persoană sociabilă reușește deseori să treacă de ecran și să relaționeze foarte bine cu ceilalți. 

Calitățile de bază ale unui model videochat sunt dorința de a relaționa, de a face clientul să se simtă în largul său, să îl încurajeze să comunice. Dacă aceste lucruri vin natural la tine, ai putea să optezi pentru unul dintre aceste locuri de muncă la studioul Gloria, unde să îți pui în valoare aceste calități. Printr-un astfel de job vei putea să faci ceea ce îți place, adică să comunici și să te împrietenești cu cât mai mulți oameni. Ei vor aprecia că au interacționat cu cineva care le-a adus buna dispoziție în ziua respectivă. 

  • Agent imobiliar 

Dacă ai avut nevoie de serviciile unui agent imobiliar, cu siguranță ai observat cât de atent este la dorințele tale. O calitate necesară unui agent imobiliar este cea de a fi sociabil. Acest lucru poate determina în mod direct vânzările pe care le face, din simplul motiv că reușește să afle de la client ce este important pentru el și ce nu. 

Majoritatea oamenilor nu știu exact ce își doresc de la un imobil pe care urmează să îl închirieze sau să îl achiziționeze. Însă știu ce nu ar putea accepta legat de imobil, ce ar fi o piedică în a-l achiziționa. 

Un agent imobiliar bun, prin felul său comunicativ și deschis de a fi, poate afla de la client, indirect, unde poate face compromisuri și unde nu. Acest lucru îl ajută să ofere clientului cele mai bune variante. Dacă ești sociabil, perspicace și comunicativ, acest job poate fi potrivit pentru tine. 

Așadar, a fi sociabil te poate ajuta în diverse joburi și poate constitui chiar o condiție de a fi angajat în domeniile respective. A fi asistent personal, model videochat sau agent imobiliar presupune să fii prietenos, deschis și comunicativ. Dacă ai aceste calități, nu ezita să alegi un astfel de job, deoarece te vei descurca de minune și îți va și plăcea ceea ce faci. 

Sursa foto: unsplash.com 

Nu rata

Recomandari