Hrana umedă pentru caini: cum să o alegi și ce cantitate să îi dai animalului tău de companie?

4 min read

La fel ca orice animal, câinele se poate plictisi la un moment dat de hrana pe care i-o oferi în mod normal, iar aceasta este o bună ocazie să îi oferi o alternativă delicioasă.

Niciun patruped nu refuza hrana umeda caini: https://www.novafood.ro/hrana-umeda-pentru-caini/, care este gustoasă, aerată și are o savoare deosebită, fie că optezi pentru o conservă de pui, de pește ori de vită. Ai grijă, însă, la modul în care dozezi mâncarea umedă, pentru că în cantități mult prea mari, poate conduce la obezitate. Așadar, descoperă cum să o alegi și ce gramaj să îi oferi animalului tău de companie!

Hrana umeda caini – ține cont de vârsta patrupedului

Un prim detaliu, de care să ții cont atunci când alegi mâncarea umedă pentru prietenul tău necuvântător este grupa de vârstă din care acesta face parte. Din fericire, producătorii îți vin în ajutor, oferindu-ți următoarele variante:

  • mâncare pentru juniori – imediat după ce trece de perioada în care mănâncă doar lapte matern, câinele tău devine junior în perioada 2 – 12 luni. Acum, el are nevoie de cât mai multe proteine, carbohidrați, dar și de vitamine și minerale, precum și de calciu și fosfor, care îi susțin buna dezvoltare a sistemului osos și muscular;
  • mâncare pentru adulți – între 1 și 7 ani, animalul tău de companie devine adult, iar nevoile sale nutritive se modifică. El trebuie să primească o dietă mai săracă în carbohidrați, pentru a-și păstra talia zveltă și să se bucure de o sănătate excelentă;
  • mâncare pentru seniori – după ce trece de vârsta de 7 ani, câinele devine seniori și metabolismul său încetinește, așa cum este și normal. În această etapă a vieții sale, el are nevoie de o dietă echilibrată, atent aleasă.

Pe ambalajul tuturor conservelor și a plicurilor găsești întotdeauna indicații despre grupa de vârstă căreia se adresează, așa că îți va fi ușor să alegi hrana potrivită pentru patrupedul tău.

Citește lista de ingrediente

Foarte important este să citești întotdeauna lista de ingrediente folosite pentru pregătirea mâncării umede. Un aspect esențial, pe care să îl știi despre conserve și plicuri este că ele conțin o proporție mai mare de carne, în comparație cu bobițele uscate, așa că animalul tău de companie se va bucura de fiecare dată când îi oferi un astfel de deliciu.

Ține cont de rasă și talie

Pentru a-ți fi mai ușor să optezi pentru mâncare potrivită câinelui, ia în considerare și talia din care face parte, dar și rasa. Aceste aspecte contează când vine vorba despre ingredientele pe care să le cauți pe ambalaj. De exemplu, un câine lup nu are nevoie de aceeași nutrienți precum un Bichon sau un Labrador.

Când și câtă mâncare umedă să îi dai animalului?

De preferat este să folosești hrana umedă doar ca pe un deliciu pentru câinele tău de companie și nu ca pe o mâncare de bază. Astfel, îl poți răsfăța o dată pe săptămână cu un plic sau cu o conservă. În același timp, poți folosi mâncarea umedă și atunci când prietenul tău patruped are probleme de sănătate și nu poate ingera bobițele uscate. Datorită texturii sale, conserva este mai ușor de folosit, iar câinele tău va depăși mai ușor perioada dificilă.

Accesează NovaFood.rode pe orice dispozitiv conectat la Internet și găsești aici produse de calitate, realizate din ingrediente de top. Poți comanda astfel hrana uscata caini de aici, dar și conserve și plicuri.

Date de contact:

Email: suport@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Nu rata

Recomandari