Folie solarii: afla ce este si avantajele cultivarii in solarii!

Estimated read time 3 min read

Datorita schimbarilor climatice ce isi fac resimtite efectele tot mai des, cultivarea legumelor in spatii protejate cu folie solarii a devenit o practica tot mai des folosita de catre marii cultivatori.

Daca ai decis sa iti muti recolta din camp in solariu, dar vrei sa inveti mai multe despre aceasta forma de cultivare, continua sa citesti!

Ce este folia pentru solarii?

Folia este un material plastic transparent sau translucid, ce este utilizat pentru acoperirea solariilor folosite de catre producatorii de legume.

Folia pentru solarii este fabricata dintr-un plastic durabil si rezistent la UV, care permite trecerea luminii solare necesare pentru fotosinteza.

Folia pentru solarii este disponibila in diferite grosimi si grade de transparenta, in functie de cerintele specifice ale culturii si conditiilor de mediu. De obicei, este fabricata din polietilena sau polivinilcloretilena (PVC), materiale care sunt rezistente la intemperii si au o durata de viata mai lunga.

Iata care sunt principalele beneficii ale folosirii solariilor acoperite cu folie pentru cultivarea legumelor!

Crearea unui mediu controlat pentru plante

Unul dintre principalele avantaje ale folosirii foliei pentru solarii este crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea plantelor.

Folosind folia, cultivatorii pot controla temperatura, umiditatea si chiar si nivelul de lumina ce intra in solar.

De asemenea, in timpul iernii – in care temperaturile sunt mult prea joase pentru ca plantele sa poata creste – peretii din folie patreaza o temperatura ridicata in interiorul solarului, creand un mediu propice pentru cresterea plantelor.

Acest lucru este un adevarat avantaj pentru cultivatori, deoarece activitatea lor nu se termina odata cu venirea sezonului rece, putand astfel sa isi sustina afacerile.

Protectia plantelor impotriva factorilor externi

Un alt avantaj major al folosirii foliei pentru solar este protectia plantelor impotriva factorilor externi nocivi. Crescand plantele in solarii, fermierii pot proteja culturile de vant, ploi abundente, grindina sau daunatori.

Folia creeaza o bariera fizica care impiedica accesul acestor factori daunatori in solariu si reduce riscul aparitiei bolilor si a atacurilor de insecte. Astfel, nevoia de a folosi pesticide si a alte substante chimice scade substantial.

Mentinerea nivelului optim de umiditate

De asemenea, folia ajuta la mentinerea nivelului optim de umiditate in sol si previne evaporarea rapida a apei.

De ce? In solariile acoperite cu folie, umiditatea este mai usor de mentinut, ceea ce inseamna ca plantele au acces constant la apa, deci cantitatea de apa folosita pentru irigatii este mult mai mica.

Acest lucru este deosebit de important in perioadele secetoase sau in zonele cu resurse limitate de apa. Folia ajuta la conservarea apei, asigurand o dezvoltare sanatoasa a plantelor si sustinand o productie agricola sustenabila.

Optiune economica, usor de folosit si versatila

Folia pentru solarii este o optiune economica pentru fermieri. In comparatie cu constructia de sere sau solarii din materiale mai scumpe, folia este mai accesibila si usor de instalat si poate fi folosita multi ani fara sa aiba nevoie de intretinere.

De asemenea, in cazul deteriorarii sau uzurii, folia poate fi reparata folosind scotch pentru lipit folie solar sau poate fi inlocuita cu usurinta. Astfel, cu o investite initiala mai mica, rentabilitatea pe termen lung este crescuta.

Folia pentru solarii este un material versatil, deoarece poate fi adaptata si utilizata in diferite dimensiuni si forme, in functie de nevoile si cerintele cultivatorului.

Este timpul sa iti muti recolta din camp in solar. La magazinul online Adrisem gasesti pachetul complet de produse, de la structura metalica a solariilor si pana la semintele pe care plantezi. Nu mai astepta, este timpul sa obtii recolte bogate!

Nu rata

Recomandari