Top 3 activitati pentru cei care ajung in Delta Dunarii

3 min read

Vara a venit, iar perioada concediilor de asemenea. Pentru cei care isi doresc ca anul acesta sa ajunga si in Delta Dunarii, una dintre cele mai frumoase si spectaculoase zone din tara noastra, am pregatit cateva sugestii de activitati ce ii vor incanta foarte mult.

Daca si tu iti doresti sa ajungi in Delta Dunarii, verifica pe site-ul https://deltaest.ro/ ce camere au disponibile. Aici, vei gasi o cazare confortabila si un restaurant pe masura asteptarilor. De asemenea, prin intermediul hotelului poti rezerva activitatile descrise mai jos, asa ca nu mai sta pe ganduri!

Iata top 3 activitati pentru cei care ajung in Delta Dunarii

  • Excursii pe canalele Deltei Dunarii

Cele mai frumoase activitati pe care trebuie sa le ai in vedere cand ajungi in Delta Dunarii sunt excursiile. Te poti hotari si la fata locului cu privire la acestea, insa de neratat sunt excursia la Gura de Varsare a Dunarii si excursia catre lacurile Rosu-Rosulet. Cea dintai amintita te va impresiona prin spectacolul vizual datorat diferentei de culoare a celor doua ape, diferenta ce poate fi observata chiar si aproape de tarm, in functie de debitul Dunarii. Tot aici, de neratat este vederea apusului! Cea de-a doua excursie te va purta pe canalele deltei pana la superbele lacuri Rosu-Rosulet unde vei admira nuferi si o mare varietate de specii de pasari. Fara indoiala, pe toate le vei gasi fabuloase!

  • Vizitarea padurii Letea

Cu siguranta, ai auzit de Padurea Letea si cat de spectaculoasa este. Fiind cea mai veche rezervatie naturala din Romania, Padurea Letea te va impresiona datorita stejarilor vechi de sute de ani, care au ramurile intortochiate si liane, datorita dunelor de nisip, dar mai ales datorita miilor de specii de pasari si a cailor salbatici. Aici, sunt peste 2000 de cai salbaticiti. Toate, la un loc, creeaza un peisaj unic, absolut uluitor. Odata ajuns acolo, trebuie sa optezi si pentru excursia cu caruta trasa de cai prin Padurea Letea. Tot peisajul te va lasa fara cuvinte.

  • Birdwatching

In Delta Dunarii sunt peste 300 de specii de pasari, iar urmarirea lor cu ajutorul binoclului este o activitate extrem de interesanta, de incercat cel putin o data in viata. De fiecare data, poti observa alte specii de pasari, avand in vedere varietatea acestora. Chira de baltă, pelicanul, stârcul, rața roșie, eretele de stuf sau vulturul codalb sunt doar cateva dintre pasarile pe care le poti observa. Birdwatchingul este, fara doar si poate, o experienta unica, care nu se poate transpune in cuvinte.

Asadar, atunci cand planuiesti sa vizitezi Delta Dunarii, trebuie sa ai in vedere si cateva activitati care iti vor infrumuseta vacanta. Toate cele propuse mai sus sunt unice, iar nicaieri in alta parte nu le poti realiza. Indiferent de ce vei alege sa faci in Delta Dunarii, fara indoiala, vei avea parte de o experienta unica, o experienta de care iti vei aminti cu drag, dar si care te va face sa revii de cate ori vei avea ocazia.

Nu rata

Recomandari