Inchiriere rulota – pret, preluare, returnare, informatii bine de stiut!

3 min read

Inchirierea unei rulote este o aventura in sine, dar nu si atunci cand esti la prima inchiriere. Prima experienta de acest tip poate fi una cu adevarat coplesitoare, fiind foarte multe lucruri pe care trebuie sa le afli despre procesul de inchiriere rulota – pret, preluare, returnare si multe altele.

Din fericire, acest articol iti va oferi cateva dintre informatiile esentiale de care ai nevoie pentru a fi cat mai pregatit pentru aceasta experienta!

Care este pretul de inchiriere al unei rulote?

Cand vine vorba de pret, lucrurile sunt destul de complicate. Trebuie luate in calcul urmatoarele aspecte – momentul din sezon, tipul de rulota, durata de inchiriere, precum si taxa de igienizare si pregatire a rulotei.

Astfel, in timpul sezonului, pentru inchiriere rulota pretul pleaca de la 95 de Euro pe zi pentru un campervan 2+1, oferindu-se de obicei reduceri la sejururile de 7 sau 15 zile. Taxa de igienizare si pregatire a rulotei este in jur de 65 de Euro si include pregatirea tuturor aspectelor necesare pentru un sejur fara griji – consumabile, butelii cu gaz, curatare si igienizare completa a rulotei si multe altele.

Cum se fac preluarea si returnarea rulotei?

Preluarea rulotei se face in baza unui document de identitate si a unui permis de conducere, ambele valabile pe toata durata inchirierii. Indiferent de pretul inchirierii rulotei, preluarea si returnarea se fac mereu la sediul furnizorului – in situatii speciale, acestea trebuie comunicate si insemnate prin intermediul unei intelegi scrise.

Cum beneficiezi de asigurare pentru rulota?

De regula, indiferent de pretul de inchiriere al rulotei, aceasta este insotita de o asigurare de baza. Mai exact, te bucuri de kilometri nelimitati asigurati, precum si de asistenta rutiera in permanenta. Totodata, ai optiunea de a alege si o asigurare suplimentara care te protejeaza in cazul daunelor pentru care tu esti responsabil.

De obicei, daca nu optezi pentru o astfel de asigurare, vei fi nevoit sa lasi companiei de inchiriere rulote o garantie. Pretul acesteia este in jur de 600 de euro, valoare care este returnata integral in momentul in care returnezi rulota (in starea preluata, desigur).

Asigurarea suplimentarea are de regula o valoare de 15 Euro pe noapte pentru sejururile de durata mare si de 25 Euro pe noapte pentru calatoriile de scurta durata.

Cum beneficiezi de inchiriere rulota la cel mai bun pret?

Evident, pentru a beneficia de cel mai bun pret trebuie sa stii cu exactitate care sunt necesitatile tale pe parcursul calatoriei. Daca esti la prima inchiriere, nu le vei putea evalua corespunzator – asadar, ai nevoie de asistenta expertilor.

Echipa ATYC, pe langa selectia variata de rulote pe care ti-o poate pune la dispozitie, este mereu pregatita sa-ti ofere si sfaturi esentiale privind calatoria pe care doresti sa o faci. La nevoie, acestia pot prelua dificultatile de planificare ale calatoriilor pentru ca tu sa te poti relaxa cu adevarat atunci cand descoperi orice locatie din Uniunea Europeana din spatele volanului unei rulote!

Nu ezita sa contactezi echipa ATYC daca ai nevoie de ajutor in alegerea primei tale rulote – acestia iti vor face recomandari avizate, conform necesitatilor tale!

Nu rata

Recomandari