Carnea de curcan de tara este foarte apreciata de cei care consuma in general carne alba, deoarece are un gust mai bogat in comparatie cu carne de gaina de tara.
In general, carnea de curcan are o textura mai tare. Cu toate acestea, exista mai multe tehnici si trucuri prin care poate deveni mai frageda si mai gustoasa decat este.
Continua sa citesti si invata sa pregatesti corect carnea astfel incat sa te poti bucura la maximum de ea!
Alege carne de curcan de tara de calitate
Atunci cand cumperi carne de curcan alege doar carne din surse sigure, de unde stii ca vei cumpara doar produse proaspete.
Cauta sa cumperi de la producatori locali, ferme unde pasarile sunt crescute in conditii cat mai bune si hranite doar cu mancare naturala si sanatoasa.
Un curcan crescut intr-un mediu natural, cu mult spatiu exterior, cu aer curat si lumina naturala si hranit doar cu cereale, va avea o textura si un gust mai bun decat o pasare crescut intr-un mediu stresant.
Marineaza carnea inainte de a o gati
Marinarea este o tehnica des folosita pentru a face carnea, nu doar pe cea de curcan de tara, mai frageda si aromata.
Poti folosi un amestec de ingreidente si condimente care sa imbunateasca gustul carnii si sa o faca si mai moale, precum o combinatie de ulei de masline, suc de lamaie, sare, usturoi si piper.
Maseaza carnea de curcan cu marinada si lasa-o sa stea la frigider cel putin cateva ore, ideal, peste noapte. In acest timp, sarea si acizii vor inmuia carnea de pasare, iar condimentele o vor face mai gustoasa.
Gateste la foc mic
Atunci cand gatesti carne de curcan de tara, foloseste tehnica gatirii lente, cunoscuta ca si slow cooking, pentru a obtine o carne foarte frageda.
De exemplu, daca faci friptura de curcan la cuptor, incalzeste cuptorul la 150-160°C, acopera tava cu carne cu folie de aluminiu sau un capac care sa acopere complet tava si lasa-l la gatit pana carnea se rupe foarte usor cu furculita.
Acest stil de gatire permite carnii sa se fie patrunsa uniform si sa ramana suculenta.
Utilizeaza un termometru pentru carne
Un termometru pentru carne este un instrument esential pe care toti cei care gatesc frecvent ar trebui il detina.
Acesta te ajuta sa verifici temperatura interna a carnii si sa eviti supra-gatirea. Carnea de curcan este gatita cand temperatura nu a atins 75°C in piept si 85°C in pulpa.
Lasa carnea sa se odihneasca inainte de a o felia
Un alt pas important pentru a obtine o carne de curcan mai frageda este sa o lasi sa se odihneasca 15-20 de minute inainte de a o felia. Acesta regula se aplica in general fripturii. In timpul odihnei, sucurile se redistribuie, iar carnea devine si mai frageda si suculenta.
Dupa cum poti vedea, pentru a deveni mai frageda, carnea are nevoie de atentie si rabdare.
Daca vrei sa mananci bine, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa cumperi carne de cea mai buna calitate. Ferma Ograda Verde este unul dintre producatorii de top ce pune accentul pe cresterea cat mai naturala a pasarilor.
Comanda si tu online si redescopera aroma unica a mancarii gatite cu carne proaspata de pasare de tara!